11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανδρολογίας
Στοά του Λόγου, Αθήνα
10-11 Μαϊου 2019


 

 
Χαιρετισμός

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζουμε στις εργασίες του 11ου   Πανελληνίου Συνεδρίου Ανδρολογίας που  διοργανώνεται στην Αθήνα και πάλι, λίγο μετά την εκπνοή της θητείας του απερχόμενου Δ.Σ. Λόγοι λειτουργικοί αλλά και πρακτικοί οδήγησαν στη μικρή αυτή καθυστέρηση, είμαστε όμως όλοι πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε για ακόμη μια φορά και με αρκετά αντίξοες εξωτερικές συνθήκες, να είμαστε συνεπείς σε αυτό το ραντεβού συνάντησης με την Ελληνική Ανδρολογία.

Όπως συχνά συνηθίζαμε να αφιερώνουμε τις συναντήσεις μας αυτές σε ένα θέμα, μέσα από το οποίο να δίνεται το πανόραμα της Ανδρολογίας στις τελευταίες του εξελίξεις, έτσι και η παρούσα συνάντησή μας έχει για άξονα την

Ανδρική Υπογονιμότητα καθώς, παραφράζοντας κάπως το σχετικό χαρακτηρισμό του καθηγητού Ε. Nieschlag ότι: «η αναπαραγωγή είναι το κύριο μέλημα της ζωής στο οποίο είναι αφιερωμένη η λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού» θεωρούμε ότι «η αναπαραγωγή αποτελεί το κύριο μέλημα της ζωής, μετά την επιβίωση, γύρω από το οποίο οργανώνεται η δομή και λειτουργία όχι μόνο του γοναδικού άξονα αλλά και όλου του οργανισμού».

Ξεκινώντας λοιπόν από τη φυσιολογία - παθολογοφυσιολογία του γοναδικού άξονα και συνεχίζοντας με την εργαστηριακή προσέγγιση, τη γενετική, τη σύγχρονη χρήση αλλά και προβληματισμό στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τέλος σε ειδικά θέματα που εμφανίστηκαν και εξελίχθηκαν πρόσφατα, προσπαθήσαμε να δώσουμε τη σημερινή θέση της Ανδρολογίας στο κύριο θέμα της, την Ανδρική γονιμότητα, αλλά και στα περισσότερα θέματα που την πλαισιώνουν.

Παράλληλα θεωρήσαμε ιδιαίτερα σημαντική και στην παρούσα συνάντηση, την παρουσίαση και συζήτηση επιλεγμένων περιστατικών με στόχο την ευαισθητοποίηση των νεότερων συναδέλφων στην κλινική πράξη και τον προβληματισμό τους.

Ευελπιστούμε ότι και αυτή μας η προσπάθεια θα είναι χρήσιμη και παραγωγική για όλους μας, παλαιότερους και νεότερους, και θα βοηθήσει την πορεία μας σ’ ένα δρόμο λιγότερο γνωστό και οικείο στην ιατρική κοινότητα, με στόχο τη συνεχή ενημέρωσή της και την προσφορά υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών στον άνδρα και την κοινωνία.

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε.

Για το Δ.Σ. της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας

Δρ Σταματίνα Χ. Νικοπούλου

Ενδοκρινολόγος

 
Γραμματεία - Πληροφορίες
Free Spirit
Θεσσαλονίκης 12
153 44 Γέρακας Αττικής
τηλέφωνο: 210 6048260
fax: 210 6047457
e-mail vkevga@free-spitir.gr