ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η εναρκτήρια εκδήλωση της Πανελλαδικής Καμπάνιας «ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρίας και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς & Νήσων, της International Action Art, της Επιστημονικής Εταιρείας Ένωσης Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος και του Πανελληνίου Συλλόγου Ατόμων με Εμπειρία Νεοπλασματικής Ασθένειας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία  «Κύτταρο» και με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Κρυοσυντήρησης Κρυογονία και της Ενδοσκοπικής ΑΕ.  
Η Πανελλαδική καμπάνια «ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» για την ανδρική υπογονιμότητα έχει στόχο να αναδείξει τη σημασία που έχουν η φροντίδα της αναπαραγωγικής μας υγείας και ο προληπτικός έλεγχος στη δημιουργία μίας υγιούς οικογένειας.
Στο μεγάλο ταξίδι της εκστρατείας, η γυναίκα, η τέχνη και η γονιμότητα συστήνουν στον άντρα την πρόληψη.
  Η προληπτική εξέταση σπερμοδιαγράμματος, η κρυοσυντήρηση σπέρματος σε περιπτώσεις παρουσίας προβλημάτων υγείας, ιδιαίτερα καρκινοπαθών που υπόκεινται σε χημειοθεραπεία και η δωρεά σπέρματος, αποτελούν βασικές αξίες της πρόληψης με σκοπό τη  τη δημιουργία υγιούς οικογένειας.
Την εκδήλωση συντόνισε η Κλέλια Χαρίση, Κεντρική Πρέσβειρα της Καμπάνιας και παραγωγός/παρουσιάστρια της δίγλωσσης ταξιδιωτικής εκπομπής Αποστολή-Mission η οποία ανοίγει εκ νέου τους δέκτες της τη φετινή θερινή  σεζόν στο Star Channel και στην Ομογένεια της Αμερικής, Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την έναρξη επισφράγισαν οι επίσημοι χαιρετισμοί των:
-Μάριου Θεμιστοκλέους, Υφυπουργός Υγείας
-Έλενας Ράπτη, Υφυπουργός Τουρισμού και βασική εισηγήτρια του Νέου   Νόμου για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (ν.4958/2022) 
-Βούλας Πατουλίδου, Ολυμπιονίκης, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφια Ευρωβουλευτής.
-Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς κ Νήσων.
 
Ακολούθησε η επίσημη παρουσίαση του τραγουδιού βίντεοκλιπ αφιερωμένου στην εκστρατεία «Να μ’αγαπάς αληθινά» σε μουσική Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους Ρεβέκκας Ρούσση-Κλέλιας Χαρίση, το οποίο κυκλοφορεί επίσημα από την People Music.
Ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά:
Σαλίνα Γαβαλά, Ελπίδα Γαδ, Χρήστος Δάντης, Ευρυδίκη, Τζώρτζια Κεφαλά, Νάντια Μπουλέ, Δημήτρης Νέγκας, Κρινιώ Νικολάου, Παναγιώτης Ραφαηλίδης, Γιάννης Σαββιδάκης, Μπάμπης Στόκας
Απαγγέλει: Η Κλέλια Χαρίση
 
https://youtu.be/xiA-nZc4ql4?si=T3CF8GnKdVH4VTk3
 
Ήταν μια πρωτοποριακή για τα δεδομένα της επιστήμης εκδήλωση αφού η διαδραστικότητα με τη μορφή ερωταπαντήσεων ανάμεσα στους ομιλητές και το μαζικό κοινό  συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος.
 
Κύριοι ομιλητές ήταν:
- Δρ. Γεώργιος A. Κανάκης MD, PhD (Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών)
Πρόεδρος Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρίας, Ενδοκρινολόγος-Κλινικός Ανδρολόγος
Επιμελητής Ενδοκρινολογικής Κλινικής & Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών
- Καθ. Βασίλης Πρωτογέρου
Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος
Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Συνιδρυτής Πρότυπου Ανδρολογικού Κέντρου ANDROCLINIC 
Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας
- Δρ Λίνα Α. Ευγενή, M.Phil, Ph.D
Βιολόγος Αναπαραγωγής
Διευθύντρια Τράπεζας Κρυοσυντήρησης ΄ΚΡΥΟΓΟΝΙΑ’
Εκπρόσωπος της Ελλάδας στη δράση COST – Andronet της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Γενική Γραμματέας Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας
-Ευάγγελος Φιλόπουλος
Πρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας
 
Τα μουσικά ενδιάμεσα διαλείμματα διαδέχθηκαν το ένα το άλλο με τους καλλιτέχνες και ambassadors να ενώνουν τις φωνές τους με το κοινό, χαρίζοντας ενέργεια και πάθος για ενημέρωση σε μία κατάμεστη αίθουσα.
 
Ο επίλογος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με τις επίσημες βραβεύσεις των συμμετεχόντων επιστημόνων, φορέων, καλλιτεχνών και ambassadors για την συμβολή τους και  κοινωνική  προσφορά στην καμπάνια από τον Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο της UNESCO Πειραιώς κ Νήσων και International Action Art.
 
Τα έσοδα του βιντεοκλιπ θα διατεθούν αποκλειστικά για φιλανθρωπικό σκοπό.
Στο μεγάλο αυτό ταξίδι πρόληψης και ενημέρωσης, η Τράπεζα Κρυοσυντήρησης Κρυογονία παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων στους ενδιαφερόμενους.
 
Στην πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με την επόμενη να αναμένεται στις 5 Ιουνίου στο Ναύπλιο, έδωσαν το παρών επιστήμονες, φορείς και γνωστοί καλλιτέχνες και αθλητές ανάμεσά τους η Βούλα Πατουλίδου, ο Αντώνης Πιτσιλός Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Ένωσης Χίου, η Ειρήνη ΝταΪφά, ο παραολυμπιονίκης ξιφασκίας Πάνος Τριανταφύλλου, η Ολυμπιονίκης Καλαθοσφαίρισης Κωφών Στάλα Κοτσιρέα, ο Γιάννης Σαββιδάκης, η Σάρα Εσκενάζυ, ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης, η Κρινιώ Νικολάου, η Ελπίδα Γαδ, η Σαλίνα Γαβαλά, ο Παναγής Μπαρμπάτης, ο Γιάννης Χατζηγεωργίου, ο Δημήτρης Νέγκας, η Ελένη Δάβου, μέλη της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος, μέλη του Πανελλήνιου συλλόγου «Κύτταρο», μέλη της Nikodimos Band, εθελοντές της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας κ.α.