ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δεν υπάρχουν συμβάντα που βρέθηκαν

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανδρολογίας - Επιστημονικό Πρόγραμμα

Κατεβάστε το Επιστημονικό Πρόγραμμα (Πατήστε εδώ)

Δείτε τις Προφορικές Ανακοινώσεις

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανδρολογίας

Ημερολόγιο
ΕΠΙΣΤΗΜΟΜΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία
05.10.2019 - 05.11.2019
Συγγραφέας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Περιγραφή

Χαιρετισμός
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζουμε στις εργασίες του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ανδρολογίας που διοργανώνεται στην Αθήνα και πάλι, λίγο μετά την εκπνοή της θητείας του απερχόμενου Δ.Σ. Λόγοι λειτουργικοί αλλά και πρακτικοί οδήγησαν στη μικρή αυτή καθυστέρηση, είμαστε όμως όλοι πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε για ακόμη μια φορά και με αρκετά αντίξοες εξωτερικές συνθήκες, να είμαστε συνεπείς σε αυτό το ραντεβού συνάντησης με την Ελληνική Ανδρολογία.

Όπως συχνά συνηθίζαμε να αφιερώνουμε τις συναντήσεις μας αυτές σε ένα θέμα, μέσα από το οποίο να δίνεται το πανόραμα της Ανδρολογίας στις τελευταίες του εξελίξεις, έτσι και η παρούσα συνάντησή μας έχει για άξονα την Ανδρική Υπογονιμότητα καθώς, παραφράζοντας κάπως το σχετικό χαρακτηρισμό του καθηγητού Ε. Nieschlag ότι: «η αναπαραγωγή είναι το κύριο μέλημα της ζωής στο οποίο είναι αφιερωμένη η λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού» θεωρούμε ότι «η αναπαραγωγή αποτελεί το κύριο μέλημα της ζωής, μετά την επιβίωση, γύρω από το οποίο οργανώνεται η δομή και λειτουργία όχι μόνο του γοναδικού άξονα αλλά και όλου του οργανισμού».

Ξεκινώντας λοιπόν από τη φυσιολογία - παθολογοφυσιολογία του γοναδικού άξονα και συνεχίζοντας με την εργαστηριακή προσέγγιση, τη γενετική, τη σύγχρονη χρήση αλλά και προβληματισμό στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τέλος σε ειδικά θέματα που εμφανίστηκαν και εξελίχθηκαν πρόσφατα, προσπαθήσαμε να δώσουμε τη σημερινή θέση της Ανδρολογίας στο κύριο θέμα της, την Ανδρική γονιμότητα, αλλά και στα περισσότερα θέματα που την πλαισιώνουν.

Παράλληλα θεωρήσαμε ιδιαίτερα σημαντική και στην παρούσα συνάντηση, την παρουσίαση και συζήτηση επιλεγμένων περιστατικών με στόχο την ευαισθητοποίηση των νεότερων συναδέλφων στην κλινική πράξη και τον προβληματισμό τους.

Ευελπιστούμε ότι και αυτή μας η προσπάθεια θα είναι χρήσιμη και παραγωγική για όλους μας, παλαιότερους και νεότερους, και θα βοηθήσει την πορεία μας σ’ ένα δρόμο λιγότερο γνωστό και οικείο στην ιατρική κοινότητα, με στόχο τη συνεχή ενημέρωσή της και την προσφορά υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών στον άνδρα και την κοινωνία.

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε.

Για το Δ.Σ. της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας

Δρ Σταματίνα Χ. Νικοπούλου
Ενδοκρινολόγος

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

images/events/11sunedrio.jpg

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανδρολογίας

images/events/10sunedrio.png

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανδρολογίας

images/events/crete2015.jpg

Endocrine Aspects in Andrology

images/events/imerida2014.jpg

Επιστημονική ημερίδα: Η ανδρική υπογονιμότητα στην εποχή της κρίσης

images/events/seminario2013.jpg

Σεμινάριο ανάλυσης σπέρματος 2013